fredag 20. november 2009

Analyse av musikkvideo

”Ambitions” er en singel av drammensbandet Donkeyboy. Denne sangen ble utgitt 24. Mars 2009, og er hentet i fra albumet ”Caught In a Life”. Sjangeren i denne sangen er basert på pop, rock og electronica, og derfor er dette en sang som faller mest i smak hos unge ungdommer.

I denne musikkvideoen møter vi tre mennesker i deres hverdag. Alle tre er rammet av sykdommen Abicere Leprous, som innbærer at huden skaller av. Personene forteller hvordan de har fått sykdommen, og hvordan de kan leve best mulig med den.
Hver av personene takler sykdommen på ulike måter. En av dem prøver å leve et normalt liv, en annen løser problemene ved hjelp av festing og drikking og den siste personen venter på døden. Donkeyboy skal som støttegruppe spille en konsert for disse menneskene med ulike typer sykdommer, for å gi dem motivasjon til å stå på videre i livet. Det er en tydelig sammenheng mellom sangteksten og musikkvideoen.

Siden denne musikkvideoen forteller og intervjuer personene med sykdommen, er dette en fortellende musikkvideo.

I denne musikkvideoen møter vi først og fremst de tre personene som intervjues. Det er først i slutten av musikkvideoen at vi møter selve bandet "Donkeyboy". Derfor er det både artistene og andre personer i fokus.

I starten av musikkvideoen står det kort forklart om sykdommen Abicere Leprous, som de tre personene i musikkvideoen er rammet av. Deretter møter vi dem, og ser hvordan de takler livet med sykdommen. Det som tiltrekker oppmerksomheten i denne musikkvideoen, er først og fremst musikken.

"Ambitions" toppet VG-lista i hele 12 uker. Dette beviser at sangen er populær blant folket. Selv syntes jeg "Ambitions" er en bra sang. Budskapet i sangen handler om at man ikke skal gi opp sine ambisjoner, selv om livet ikke alltid går den veien som det skal.


Her kan du se videoen :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar